αποτι ειδα ο νομος δεν προβλεπει τι γινεται σε περιπτωση 50% αποχης.. η το προβλεπει με εμεσο τροπο το οποιο επειδη δεν ειμαι νομικος
δεν μπορω να το ερμηνευσω...( τι δαιδαλωδης ειναι η διατυπωση.. και φτιαγμενη οπως πρεπει για να βρισκουν οι νομικοι τα παραθυρακια τους
για να βγαζουν το ψωμι τους.. ασχετο..).
αυτο μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει με παραπομπη σε νομο το τι γινεται σε περιπτωση 50% ΑΠΟΧΗΣ;
Οσο για αυτο
Φίλε μου δεν υπάρχει κάτι άλλο!!!! Μόνο τα άρθρα 51-58.
υπαρχει κ αλλο.. υπαρχουν τα: αρθρο 55 παραγραφος 2 ( και συγκεκριμενα για την "νομιμη ικανοτητα"), καιαρθρο 57 παραγραφος 3
( εκει που λεει για "κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα") και παραπεμπει στο αρθρο 56.
Το οποιο αρθρο 56 παραγραφος 3, μιλαει για "Τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών που συγκροτούνται και
λειτουργούν κατά το άρθρο 101Α, καθώς και των αρχών που χαρακτηρίζονται με νόμο ως ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές".
ΟΛΑ αυτα που αναφερω ομως εχουν νοημα οταν μαθουμε πως "χαρακτηριζονται" οι υποψηφιοι βουλευτες σε περπτωση "ακυρων εκλογων" με 50+ % αποχη..
Μπορει καποιος να μου πει τι προβλεπεται απο το νομο επ ακριβως για αυτη την περιπτωση (δηλαδη το 50,0+% αποχη;
EDIT:
το θεμα ειναι 1,για να μην ψαχνουμε ψιλους στα αχυρα.. οτι αν αποτυχουν με 50% αποχη ΔΕΝ θα ξανατολμησουν να κατεβασουν τους ΙΔΙΟΥΣ υποψηφιους γιατι απλα
θα εισπραξουν τα ιδια και χειροτερα..
τοτε μονο θα αρχισουν να εφαρμοζουν πιο αυστηρα κριτηρια στις επιλογες των υποψηφιων τους και α μη τι αλλο θα εχουν παρει το μηνυμα τους οτι μακροπροθεσμα
δεν τους παιρνει να παιζουν με την νοημοσυνη μας με προεκλογικες φαρφαρες και ψεμματα...
Αυτο κ μονο αυτο το θεωρω κερδος..αυτος ειναι ο 1ος τροπος αντιδρασης..
Ο αλλος υποθετικος τροπος ειναι με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, αλλα με συμμετοχη η οποιη εξασφαλιζει σε ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ γινεται(!) να εισελθουν στην βουλη( αυτο γινεται αν
υπερβουν το 3% επι του συνολου του εκλογικου σωματος), με σκοπο να μην μπορει να βγει σε αυτοδυναμια κυβερνηση με λιγοτερο απο 42% ποσοστο εντος της βουλης..
Ο Δευτερος τροπος ειναι ανεφικτος για προφανεις λογους..δηλαδη 3% συγκεντρωνουν 2-3 το πολι κομματα εκτος της κυβερνησης ( δεν μετραω την αντιπολιτευση γιατι τα
εχουν μαγειρεψει αυτοι οι 2 προ πολλου μεταξυ τους / πασοκ + ΝΔ).
Τελευταία επεξεργασία από: Vaggi, 22/01/2012 - 18:23