Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 8 ψήφοι

OS X Yosemite - 10.10

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1492 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#691   cal

cal

iPH Enthousiast

• 479 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XR

Δημοσίευση 19/10/2014 - 11:26

Ναι αλλά κάποια στιγμή όταν θα γεμίζει θα σβήνει τα παλιά και αν δεν προσέξεις τα έχασες.Και κάτι που μου ήρθε μόλις τώρα γράφοντας......εάν το back up των mavericks το βάλω σε άλλο σκληρό από αυτόν που το έκανε,θα μπορώ να κάνω restore?

κοιτα εξαρτάται ποσο μεγάλος είναι ο δίσκος σου και τη χρήση του κανεις και επίσης μπορείς να τον αδειάζεις και εσύ που και που σβήνοντας παλαιότερα backup από το yosemite. Μετά το αρχικό backup τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρά άμα συνδέεις τον δίσκο αρκετά συχνά αρα δεν θα γεμίσει γρήγορα. Αν το βάλεις σε κάποιο άλλο σκληρό δεν γνωρίζω αν θα δουλέψει δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ για να σου πω. Τέλος από τη στιγμή που το yosemite λειτουργεί κανονικά νομίζω ότι θα είναι περιττό το να γυρίσεις πίσω στα mavericks.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#692   cal

cal

iPH Enthousiast

• 479 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XR

Δημοσίευση 19/10/2014 - 11:36

Παιδια καλημερα αν κρατησω backup απο time machine και κανω clean install μετα πως το επαναφερω;περναει και οτι προγραμμα ειχα;

καλημέρα φίλε μου. αν έχεις κάνει ποτέ clean install θα έχεις δει την επιλογή που λέει επαναφορά από backup. Αν επιλέξεις αυτό και έχεις κρατήσει backup με το time machine τότε θα δείξει όλα τα back up που έχεις κρατήσει και επιλέγοντας ένα από αυτά θα σου επαναφέρει το σύστημα όπως ήταν τη μερα που πηρες το backup χωρίς να έχεις χάσει τίποτα απολύτος. Από την άλλη ο σκοπός που κάνεις clean install είναι το να έχεις ένα καθαρο σύστημα από τα σκουπίδια τον εφαρμογών επομένως αν επαναφέρεις το backup στην ουσία επαναφέρεις όλα αυτά. Το backup το κρατάμε με σκοπό να μην χάσουμε τίποτα από τα αρχεία μας ποτέ και ότι και αν συμβεί. Δλδ αν κολλήσει το μηχάνημα πράγμα πολύ σπάνιο ή αν χαλάσει ο σκληρός ή μετά από μια αναβάθμιση του λειτουργικού να κολλάει απίστευτα ή να μην λειτουργεί όπως πριν τότε κάνουμε επαναφορά από το backup όπως είπα παραπάνω. Επίσης όταν κάνεις clean install μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία σου αλλα χωρίς τα υπολείμματα μέσω του migration assistant. Τα αρχεία που θα πρέπει να επαναφέρεις καλο είναι να μην περιλαμβάνουν τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις συστήματος οι οποίες πολλές φορές έχουν και αυτά που δεν θέλουμε σε μια καθαρή εγκατάσταση. πρώτου κάνει κάτι να ρωτάς και πάντα backup με time machine. Ότι άλλο θες ρώτα.

#693   itaxionline

itaxionline

iPH Enthousiast

• 372 μηνύματα
  • Twitter:@iTaxi_
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad mini 3

Δημοσίευση 19/10/2014 - 11:44

κοιτα εξαρτάται ποσο μεγάλος είναι ο δίσκος σου και τη χρήση του κανεις και επίσης μπορείς να τον αδειάζεις και εσύ που και που σβήνοντας παλαιότερα backup από το yosemite. Μετά το αρχικό backup τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρά άμα συνδέεις τον δίσκο αρκετά συχνά αρα δεν θα γεμίσει γρήγορα. Αν το βάλεις σε κάποιο άλλο σκληρό δεν γνωρίζω αν θα δουλέψει δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ για να σου πω. Τέλος από τη στιγμή που το yosemite λειτουργεί κανονικά νομίζω ότι θα είναι περιττό το να γυρίσεις πίσω στα mavericks.

Σωστός!!

#694   nick89

nick89

iPH User

• 131 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 19/10/2014 - 12:47

Υπάρχει κάποιο θέμα με την RAM??? Τα Yosemite την τρώνε για ορεκτικό βλέπω...

#695   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 19/10/2014 - 12:51

Προσωπικά και στον iMac και στο macbook prο βλέπω καλύτερη διαχείριση. 

Καλό θα ήταν μετά το upgrade να κάνετε ένα repair disk permissions από το disk utility στον δίσκο σας. 

Once You Go Mac You Never Go Back

#696   nick89

nick89

iPH User

• 131 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 19/10/2014 - 12:56

Οκ θα το δοκιμάσω. Επίσης, βρήκα και αυτό για όποιον παρατηρεί το ίδιο πρόβλημα:

https://discussions..../thread/6604397

#697   jim clarinetist

jim clarinetist

iPH Addict

• 688 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 19/10/2014 - 12:59

Έχω Macbook air mid 2011, αν κατεβάσω και το εγκαταστήσω το Yosemite, μπορώ να επιστρέψω στα Lion που έχει το laptop μου από την στιγμή που το αγόρασα, αν δω ότι σέρνομαι; ευχαριστώ

Να διορθώσω το φίλο. Άν πας να εγκαταστήσεις ξανά λειτουργικό απο το system recovery (όπως είναι το σωστό) επιστρέφει το μηχάνημα στο λειτουργικό που το είχες αγοράσει, δεν χρειάζεται να ξανακατεβάσεις και να περάσεις σε στικάκι κάτι μόνος σου. Ότι θα συμβεί εκείνη την ώρα θα γίνει αυτόματα.

Υ.Γ. Δεν θα σέρνεται το μαχανάκι σου, να' σαι σίγουρος!

Τελευταία επεξεργασία από: jim clarinetist, 19/10/2014 - 13:00

#698   karless

karless

iPH Hero

• 5021 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 19/10/2014 - 13:15

καλημέρα φίλε μου. αν έχεις κάνει ποτέ clean install θα έχεις δει την επιλογή που λέει επαναφορά από backup. Αν επιλέξεις αυτό και έχεις κρατήσει backup με το time machine τότε θα δείξει όλα τα back up που έχεις κρατήσει και επιλέγοντας ένα από αυτά θα σου επαναφέρει το σύστημα όπως ήταν τη μερα που πηρες το backup χωρίς να έχεις χάσει τίποτα απολύτος. Από την άλλη ο σκοπός που κάνεις clean install είναι το να έχεις ένα καθαρο σύστημα από τα σκουπίδια τον εφαρμογών επομένως αν επαναφέρεις το backup στην ουσία επαναφέρεις όλα αυτά. Το backup το κρατάμε με σκοπό να μην χάσουμε τίποτα από τα αρχεία μας ποτέ και ότι και αν συμβεί. Δλδ αν κολλήσει το μηχάνημα πράγμα πολύ σπάνιο ή αν χαλάσει ο σκληρός ή μετά από μια αναβάθμιση του λειτουργικού να κολλάει απίστευτα ή να μην λειτουργεί όπως πριν τότε κάνουμε επαναφορά από το backup όπως είπα παραπάνω. Επίσης όταν κάνεις clean install μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία σου αλλα χωρίς τα υπολείμματα μέσω του migration assistant. Τα αρχεία που θα πρέπει να επαναφέρεις καλο είναι να μην περιλαμβάνουν τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις συστήματος οι οποίες πολλές φορές έχουν και αυτά που δεν θέλουμε σε μια καθαρή εγκατάσταση. πρώτου κάνει κάτι να ρωτάς και πάντα backup με time machine. Ότι άλλο θες ρώτα.

σε ευχαριστω πολυ,δεν πιστευω να εχω κανενα προβλημα με τον διακο που τρεχω time machine γτ ειναι wd με ethernet κατευθειαν πανω στο mac.τωρα ματβαζω το yosemite...clean install πως θα κνω;με mavericks θυμαμαι το ειχα καψει σε ενα stick και ειχα κανει clean..

#699   jakeduth

jakeduth

iPH Enthousiast

• 440 μηνύματα
  • GameCenter:Rambokouklo

Δημοσίευση 19/10/2014 - 13:24

Να διορθώσω το φίλο. Άν πας να εγκαταστήσεις ξανά λειτουργικό απο το system recovery (όπως είναι το σωστό) επιστρέφει το μηχάνημα στο λειτουργικό που το είχες αγοράσει, δεν χρειάζεται να ξανακατεβάσεις και να περάσεις σε στικάκι κάτι μόνος σου. Ότι θα συμβεί εκείνη την ώρα θα γίνει αυτόματα.

Υ.Γ. Δεν θα σέρνεται το μαχανάκι σου, να' σαι σίγουρος!

Δηλαδή, στο system recovery, παραμένει για πάντα το lion? Δεν φεύγει ποτέ; σόρρυ αν η ερώτηση είναι χαζή, απλά σε περίπτωση που θέλω να επιστρέψω, να μπορώ ανά πάσα στιγμή, μέσω του recovery.

#700   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1332 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:07

Υπάρχει κάποιο θέμα με την RAM??? Τα Yosemite την τρώνε για ορεκτικό βλέπω...

Και εγώ το παρατήρησα από την πρώτη στιγμή που έκανα την εγκατάσταση.Την καταβροχθίζει κυριολεκτικά χωρίς μάλιστα να έχω ανοιχτές εφαρμογές.Γενικά είναι βαρύτερο λειτουργικό σε σύγκριση με το Mavericks.

#701   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 4004 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:11

Παρατηρησε κανεις στον chrome οτι οταν κανεις με τα δυο δαχτυλα για να παει πισω η σελιδα μερικες φορες κολλαει; Βασικα πολλες φορες κολλαει. 

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#702   omorfonios

omorfonios

iPH Contributor

• 1647 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:35

Παρατηρησε κανεις στον chrome οτι οταν κανεις με τα δυο δαχτυλα για να παει πισω η σελιδα μερικες φορες κολλαει; Βασικα πολλες φορες κολλαει. 

εγώ το έβγαλα το chrome... είχε πολλά θεματάκια.... χρησιμοποιώ το firefox και είμαι ευχαριστημένος.. αλλα σαν το safari δεν έχει...... 

#703   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 4004 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:38

εγώ το έβγαλα το chrome... είχε πολλά θεματάκια.... χρησιμοποιώ το firefox και είμαι ευχαριστημένος.. αλλα σαν το safari δεν έχει...... 

Ο σαφαρι πολυ ασπρομαυρος ειναι, αυτο μου την σπαει. Και επειδη δεν μπορω να βαλω τους σελιδοδεικτες οπως θελω, αλλιως ειναι πολυ γρηγορος και κραταει κ πιο πολυ η μπαταρια. 

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#704   omorfonios

omorfonios

iPH Contributor

• 1647 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:39

Και εγώ το παρατήρησα από την πρώτη στιγμή που έκανα την εγκατάσταση.Την καταβροχθίζει κυριολεκτικά χωρίς μάλιστα να έχω ανοιχτές εφαρμογές.Γενικά είναι βαρύτερο λειτουργικό σε σύγκριση με το Mavericks.

ναι η αλήθεια είναι ότι στο macbook μου τρώει και τα 4GB τις ram... αλλα δεν φαίνεται να κολλάει γενικά... είναι καλή η απόδοση του.. απλά λίγα κολληματάκια τα έχει...  με mavericks επίσης παρατήρησα πως ήτανε πιο γρήγορο.. :)

#705   omorfonios

omorfonios

iPH Contributor

• 1647 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2014 - 14:41

Ο σαφαρι πολυ ασπρομαυρος ειναι, αυτο μου την σπαει. Και επειδη δεν μπορω να βαλω τους σελιδοδεικτες οπως θελω, αλλιως ειναι πολυ γρηγορος και κραταει κ πιο πολυ η μπαταρια. 

μια συνήθεια είναι ρε συ.. :P

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11