Δημοσίευση 19/11/2011 - 21:01
Παραθέτω κάποιες απόψεις χρηστών στο forum τις apple μεταφρασμένο ( δεν ειναι και η καλύτερη μετάφραση που έχω κάνει αλλά καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο άλλος ) και σε κάποια άλλη στιγμή πιο μετά θα μοιραστώ τις όλη εμπειρία που έχω με αυτό το θέμα και αφού έχω διαβάσει Πολλές σελίδες σε forum και αφού έχω παει σε σε 5 διαφορετικά καταστήματα στην Αθήνα
Βασικά η πρώτη παρτίδα του iPhone 4 κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο είχε οθονη δροσερό μπλε . Η Apple πρόσθεσε ένα δεύτερο κατασκευαστή οθόνη τον Οκτώβρη του 2010. Οσοι αγορασαν iPhone 4 στη συνέχεια είχε μια θερμότερη οθόνη κιτρινωπη. Μετά από πολλές συζητήσεις με την Apple και με μηχανικούς εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι οθόνες από τον κατασκευαστή Α είχε μια γαλαζωπή απόχρωση. Οθόνες από Β κατασκευαστής είχε μια θερμότερη απόχρωση κίτρινη.
Αγόρασα 2 iPhone 4S (και τα δύο μαύρα). Ένας από αυτα ειχε γαλαζωπή απόχρωση και το άλλο έχει μια θερμότερη απόχρωση κίτρινη. Ως εκ τούτου τις οθόνες στα δύο τηλέφωνα πρέπει να προέρχονται από δύο διαφορετικους κατασκευαστες Εγώ προσωπικά προτιμώ την πιο γαλαζωπή απόχρωση. Αλλά πολλοί χρήστες έχουν επισημάνει ότι το θερμότερο οθόνη κιτρινωπό είναι πιο κατάλληλο για την έκθεση πραγματικό χρώμα. Σκιές και αποχρώσεις του γκρι είναι πιο ορατες στην θερμότερη
οθόνη
η Apple επρεπε να δωσει εντολή και στους δύο από τους προμηθευτές να έχουν την ίδια βαθμονόμησης στην οθόνη αντί να έχουμε παραλλαγές. η κίτρινη θερμότερη οθόνη δεν θα φυγει σε 2 εβδομάδες.
εχω ένα iPhone 4 (32GB) και ένα iPhone 4S (Black-64GB) και είμαι επαγγελματίας βαθμονομητής για το στούντιο μας, έτσι έχω κάποια γνωμη για το θέμα αυτό.
Το iPhone 4S οθόνη έχει χαμηλότερη καμπύλη gamma και είναι θερμότερο σε χρώμα από το iPhone 4. Με βάση από ό, τι διαβάζω είναι πιθανώς οφείλεται στο είδος της οθόνης που χρησιμοποιούν στα 4s.
Είναι καλύτερα ή χειρότερα; αυτό εξαρτάται.
Είναι χειρότερα εάν βασίζεστε στο iPhone για να εμφανίσετε τις εικόνες κοντά με τα πρότυπα sRGB. sRGB είναι το πρότυπο για το διαδίκτυο, και είναι το πρότυπο για όλα τα τρέχοντα Mac και Windows. Το iPhone 4 είναι η πιο ακριβες με το πρότυπο sRGB από ό, τι το 4S. Το 4S φαίνεται να μιμούνται περισσότερο της Apple RGB πρότυπο. Τελικά η Apple θα αλλάξει σε sRGB, επειδή ειναι το πρότυπο σε ολο το υπόλοιπο κόσμο
Είναι καλύτερο εάν προσπαθείτε να δείτε το τηλέφωνο σε ηλιόλουστες συνθήκες, ή συνθήκες, όταν ο φωτισμός είναι πολύ χαμηλος. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερο να δούμε πιο σκούρες περιοχές, δεδομένου ότι το ποσό της αντίθεσης θα φαίνεται να είναι χαμηλότερο
.
Τι θα πάρει για να διορθώσετε το κινητό σας τηλέφωνο; Λοιπόν, αν όλες οι οθόνες που χρησιμοποιούνται για την 4S είναι περίπου το ίδιο ποσό βαθμονόμησης, η Apple θα μπορούσε να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση του firmware που κάνει την οθόνη πιο όπως το iPhone 4, ή πιο κοντά σε sRGB,
Μια νέα οθόνη για όλους τους χρήστες που θέλουν ένα νέο τηλέφωνο είναι πολύ δαπανηρή, και φαντάζομαι ότι θα πάει τη διαδρομή του λογισμικού.
Το iPhone 4 ήταν πολύ κοντά στην τυπική οθόνη που δουλεύω σε στον υπολογιστή μου (sRGB). Οι καταναλωτές θα έχουν προβλήματα κοιτάζοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από πηγές που είναι βαθμονομημένες με το πρότυπο sRGB
Η «δώστε δύο εβδομάδες" λύση είναι ενας τροπος να συνηθησουν τα ματια σας αυτη την αλάγη
. Μετά από κάποια ώρα κοιτάζοντας μια συγκεκριμένη οθόνη να αρχίζουμε να ξεχναμε τις αποκλίσεις στο χρώμα του όταν πρόκειται για κάτι που υποτίθεται ότι είναι λευκό.
Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Apple για το θέμα αυτό, διότι επηρεάζει όλους τους χρήστες.